Een ontmoeting met het 7e Bataljon Infanterie van Linie in Delft

Kinderen mochten meedoen met de exercitie.

Stichting Revérence was afgelopen weekend te gast in het Legermuseum in Delft, waar een Napoleontisch weekend was georganiseerd. Het 7e Bataljon Infanterie van Linie had op de binnenplaats van het museum zijn kamp opgeslagen en gaf exercitie- en schietdemonstraties. We werden hartelijk ontvangen door de soldaten en kampvolgsters van het Bataljon, die ons niet alleen gebreide slaapmutsen probeerden te verkopen, maar ons ook voorzagen van een lunchpakket. Waarvoor dank!

Even pauzeren.

Het Bataljon zorgde voor veel levendigheid op de buitenplaats van het museum. Op een geïmproviseerd vuurtje werd groentesoep klaargemaakt. Kinderen mochten meedoen met de exercities, trotse ouders stonden volop foto’s te maken. Voorbijgangers werden opgeschrikt door de harde schoten en kwamen regelmatig even kijken wat er te doen was. Dat gaf ons de gelegenheid om een flink aantal bezoekers te enthousiasmeren voor het Historisch Bal. En we hopen uiteraard ook de mannen en vrouwen van het 7e Bataljon Infanterie van Linie te mogen verwelkomen!

Een verslaggever van Delft Nieuws zette zaterdag onze voorzitter en secretaris nog op de foto met één van de mannen. Deze staat op de website van de krant.
Ben je er het afgelopen weekend niet bij geweest, maar wil je wel eens zien wat het bataljon zoal doet? Ga dan op 27 maart naar kasteel Loevestein, waar ze aanwezig zullen zijn voor een exercitie. Meer informatie over het 7e Bataljon vind je op hun website.

Weet je van een evenement waar wij niet zouden misstaan in onze empire-kleding en waar we nog meer liefhebbers voor ons bal kunnen bereiken? Mail ons dan!

Geef het door:
 • Twitter
 • Facebook
 • LinkedIn
 • email
 • Print

2 Responses to Een ontmoeting met het 7e Bataljon Infanterie van Linie in Delft

 1. Rene 11 April 2011 at 16:26 #

  Hallo,
  Ik ben al een aantal keer op deze site geweest, en ik moet zeggen, hij wordt steeds leuker. Vooral de omgangsvormen vind ik erg vermakelijk.
  En niet te vergeten dat ik er zelf ook op de foto op staat (in Delft).
  Ga zo door, ik doe mijn best om ook op het bal te komen.

  Groetjes Rene Snoek, fuselier 7e Batallion van Linie (1815)

  • Karin 12 April 2011 at 07:00 #

   Hallo René,
   Leuk je hier te zien! We hebben even gepraat in Delft. Heb je je vrouw al weten te overtuigen? Je zei dat ze liefhebber is van Jane Austen… ze zal op ons bal veel ‘soortgenoten’ tegenkomen. Misschien kun je haar ter voorbereiding alvast wijzen op http://www.janeausten.nl 😉
   Hopelijk tot 26 november!
   Groetjes,
   Karin

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes