Bij het Legermuseum in Delft slaan aanstaande weekend de soldaten van Napoleon hun kamp op. Op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers van het museum op de buitenplaats zien hoe het leven van een soldaat in de tijd van Napoleon eruit zag. Ook zijn er voor kinderen leuke activiteiten. Uiteraard zullen wij daar ook zijn in onze empirekostuums, om nog meer mensen uit te nodigen voor ons Historisch Bal. Het museum schrijft:

Napoleontische soldaten slaan hun kamp op bij het Legermuseum. Stap terug in de tijd en leer alles over hun uniformen, hun uitrusting en hoe ze leefden en overleefden onder moeilijke omstandigheden. Er wordt gekookt op een kampvuur en muziek gemaakt. Tijdens de kinderexercitie mag je zelf mee marcheren, leer je Napoleontische bevelen op te volgen en hoe je een ‘geweer’ moet vasthouden. Er is een knallende demonstratie, waarbij soldaten laten zien hoe de strijd werd geleverd. In het Legermuseum zijn veel voorwerpen te zien over de tijd van Napoleon: uniformen, sjako’s en wapens vertellen veel persoonlijke verhalen.

Meer informatie en het programma vind je op de website van het Legermuseum. Wij hopen je daar dit weekend te zien!