Het Hodshon Huis aan het Haarlemse Spaarne geeft een zeldzaam inkijkje in het wonen van de Hollandse elite ten tijde van de Bataafse Republiek en het Koninkrijk Holland. Het monumentale pand werd in 1794 gebouwd voor Catharina Cornelia (“Keetje”) Hodshon door de Amsterdamse stadsbouwmeester Abraham van der Hart. De stijlkamers van dit gebouw zijn juweeltjes van eind achttiende-eeuwse interieurarchitectuur. Zij vertegenwoordigen alle grote Europese interieurstijlen uit die tijd. Openstelling Hodshon Huis vrijdag 20 mei. Rondleidingen (voor lezers van Napoleon) om 12.00, 14.00 en 16.00 uur. Opgave via: muller@hendrickdekeyser.nl Mw. S. Muller, Ledenservice, 020 – 521 06 35 Vereniging Hendrick de Keyser. Ook te bezichtigen op schriftelijke aanvraag bij het secretariaat. Zie ook http://www.hollmij.nl/huis-hodshon