De slag bij Plancenoit was in volle gang. Wie zou er winnen?

Heftige regenbuien konden ons afgelopen zondag niet tegenhouden: de dames van Stichting Revérence moesten en zouden naar Waterloo gaan. Door het gebrek aan bordjes of andere aanwijzingen waar het hele gebeuren plaatsvond, duurde het even voordat wij bij de slag van Plancenoit aanwezig waren. Maar er werd nog volop geschoten, dus we waren op tijd!
Het schieten gebeurde overigens niet alleen op het slagveld; menig toerist schoot een plaatje van ons en menig toerist kreeg in ruil daarvoor een flyer in de handen gedrukt. We hebben inmiddels aanmeldingen uit Nederland, Engeland, Duitsland en België, maar een paar Japanse gasten zijn uiteraard ook altijd welkom!
We brachten nog een bezoek aan een van de kampementen, namelijk die van het 3ème Régiment Grenadiers à Pied de la Garde Impériale, waar wij een zeer warm welkom kregen. Wie geïnteresseerd is in dit regiment: kijk vooral eens op hun website, die is al een echte belevenis op zich.
Onderstaand een paar foto’s en filmpjes, van een memorabele dag…

Op bezoek bij de Grenadiers

De mannen van de 92nd Gordon Highlanders