Heel even, bij vertrek, leek het er afgelopen zondag op dat de Kastelentocht in Doorn een natte aangelegenheid zou worden. Terwijl een paar dikke druppels uit de hemel vielen, gingen de paraplu’s open. Maar nog geen vijf minuten later was het droog. Stichting Revérence was één van de zeventig deelnemers aan de tocht, die dit jaar voor de 46e keer werd gehouden.

De postkoets was volgeladen, alleen de post ontbrak. Foto: Francine van den Boom

De tocht met historische koetsen voerde langs verschillende kastelen en buitenhuizen in de omgeving van Doorn. Niet iedereen wist de negentien dames en een heer in vol empire-ornaat in de juiste tijd te plaatsen. Maar dat mocht de pret niet drukken. Want langs de kant van de weg stonden de toeschouwers rijen dik te zwaaien en applaudisseren. Ook tijdens de lunchpauze was er veel aandacht, want wie kan een pittoresk tafereel van lunchende dames met bonnets en parasols op een groen grasveld bij een kasteel weerstaan?
De tocht is ons zo goed bevallen, dat we hopen volgend jaar weer mee te kunnen doen. Zie jij jezelf ook wel op zo’n koets zitten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van onze plannen voor 2012!