Diana Campbell Jewitt uit Engeland is de dansdocente die dit jaar de dansen tijdens ons Historisch Bal zal begeleiden en de dansworkshop zal verzorgen. Zij is een grote naam in de regency-danswereld en wie wel eens een dansevenement van het Jane Austen Festival heeft bezocht, zal haar ongetwijfeld nog niet vergeten zijn!
Diana is al op jonge leeftijd begonnen met dansen. Op haar elfde begon ze met historische dansen en vanaf haar zestiende geeft ze daarin les. Ze studeerde geschiedenis en culturele tradities, waarvan Engelse muziek en danstradities een onderdeel uitmaakten. Ze is een gekwalificeerd docent en werkte veertien jaar lang als onderwijsmanager bij de English Folk Dance and Song Society (EFDSS). Ook schreef ze handleidingen voor veel Britse danstradities, die te koop zijn via het EFDSS.
Diana heeft op verschillende opleidingsinstituten les gegeven, niet alleen in Engeland, maar ook in America en Ierland. Daarnaast verzorgde ze cursussen op zomerscholen in Engeland en Denemarken en geeft ze wekelijks les in negentiende-eeuwse dansen.
Haar eigen training kreeg ze gedurende dertig jaar van Ellis en Christine Rogers, bij wie ze danste in hun demonstratieteam. Ook is ze lid van de Dolmetsch Historical Dance Society.

Wil je Diana aan het werk horen? Bekijk dan onderstaand Youtube filmpje van het regency ball dat werd georganiseerd door het Jane Austen Centre in Bath.

De kaartverkoop voor ons bal is goed op gang gekomen. Heb je nog geen kaarten? Bestel ze dan nu!

We proudly present our dance instructor!

The renowned dance instructor Diana Campbell Jewitt from Engeland will be the caller on our Historic Ball in November and will be the dance instructor for our dance workshop. She has been dancing historical dances since the age of eleven and teaching since she was 16 years old. Academically she has a degree in history and a masters degree in cultural traditions which included studying the music and dance traditions of Britain.

She is a qualified school teacher and for 14 years worked as the Education Manager for the English Folk Dance and Song Society. Diana has written teaching manuals on many of the dance traditions of Britain which are still available for sale on the web from EFDSS. She has taught regularly at colleges around England and been a visiting teacher at Brigham Young university in America and Limerick University in Ireland.
Diana has also been invited to contribute to summer schools in England and Denmark as well as running a regular weekly class in nineteenth century dance. She has studied with Ellis and Christine Rogers for over 30 years, dancing in their demonstration team and is a member of the Dolmetsch Historical Dance Society.

The ticket sale of our Historical Ball is well underway. You don’t have tickets yet? Buy them now!

Listen to Diana’s enthousiastic instructions in this Youtube video: