Vol trots willen wij je voorstellen aan onze dansdocent voor Downton Avenue: Lieven Baert. Voor vele liefhebbers van historische dans zal hij een ‘oude bekende’ zijn. Hij gaat ons gedurende de avond inwijden in de dansen uit de periode rond 1913, zodat we de ‘moves’ van Matthew of Mary Crawley onder de knie krijgen. Dans je mee?
Lieven is getraind acteur maar kwam via zijn acteursopleiding in de historische dans terecht. Hij studeerde daarna dans aan d’Oude Kapel in Gent en richtte in 1992 zijn eigen vereniging op: het Instituut voor Historische DansPraktijk (IHDP). Inmiddels bestaat dit Instituut al twintig jaar en brengt het dansen van de periode tussen 1450 en 1920 tot leven.
Professor
In het jaar 2000 organiseerde Lieven het eerst internationale colloquium over Oude Dans in Gent, samen met de universiteit van Gent en Cambridge. Hij is momenteel professor aan de Universiteit Re Juan Carlos in Madrid en doceert door heel Europa en Amerika. Hij is choreograaf van de ‘Landshuter Hochzeit’, de grootste
reconstructie in Europa van een prinselijk huwelijk uit 1475. Naast het wetenschappelijke en pedagogische werk ligt het daadwerkelijk uitvoeren van deze dansen hem nauw aan het hart.
Dansmeester
Zo organiseert het IHDP al sinds 1996 elk jaar een 19de eeuws bal om de sociale dansen uit die periode tot leven te brengen. Hij is momenteel dansmeester voor de Vlaamse Operabals en voor het Venetiaanse bal van het Festival van Vlaanderen. Naast zijn carrière als danser/onderzoeker is hij regisseur/choreograaf voor het Brussels Operettetheater (10 operettes). Voor meer info, bezoek Lievens website.

Heb jij jouw kaartje voor Downton Avenue al gekocht? Zo niet, aarzel dan niet langer en ga naar onze kaartverkoop!

Downton Avenue: meet our dance instructor

Proudly we present to you our dance instructor for Downton Avenue: Lieven Baert. Many of you who are interested in historical dance will know him or have heard of him before. During the evening of Downton Avenue, Lieven will teach us to dance like Matthew or Mary Crawley. Will you join us? Buy your tickets now!
You will find more information about Lieven and his career on his website.