Wil je graag ons Downton Avenue soiree bezoeken maar lijkt het maken of vinden van een jurk je te ingewikkeld? Geen zorgen, het is namelijk minder lastig dan het lijkt. We hebben het grote geluk dat momenteel veel kleding te koop is in de stijl van de beginjaren van de twintigste eeuw, niet alleen online maar ook in tweedehandswinkels. Kijk maar eens naar jurkjes of bloesjes op deze afbeeldingen. Een korte jurk met mooie kanten of geborduurde details is gemakkelijk te combineren met een lange rok, de jurken bestonden namelijk uit verschillende lagen. Misschien heb je zelfs nog wel een oude galajurk op zolder liggen. Een vestje erover en een sjaal of lint rond je middel en je bent er helemaal klaar voor!

Kijk ook eens naar het volgende filmpje om te ontdekken hoe gemakkelijk en goedkoop je een kostuum kunt creëren dat zo uit 1913 lijkt te zijn gekomen.