Hortense_de_Beauharnais
Hortense de Beuaharnais, koningin van Holland, heet je van harte welkom op haar diner en bal, dat gehouden wordt op zaterdag 8 november 2014 in het Hodshon Huis in Haarlem.

8 november 1806; het is pas een paar maanden geleden dat Hortense de Beauharnais als koningin van Holland voor het eerst voet op Nederlandse bodem zette. De zachtaardige Française is echter vastbesloten de onderdanen in haar nieuwe thuisland beter te leren kennen en organiseert een grandioos hofbal. De charmante stiefdochter van keizer Napoleon is als geen ander in staat om haar gasten te vermaken. Ze is een virtuoos danseres, talentvol tekenares en begenadigd componist met een gouden stem. Haar bal belooft het toppunt te worden van mode, kunst en cultuur.

De Hollandse elite verheugt zich om kennis te maken met de nieuwe koningin. Zij hopen een glimp op te vangen van de pracht en praal die aan het hof van de keizer gewoon is. Maar de Franse overheersing wordt niet door iedereen gewaardeerd. Zal Hortense met haar charme en bescheidenheid de harten van de inwoners van dit koude kikkerland voor zich weten te winnen?

Ons diner en bal op zaterdag 8 november 2014 staat in het teken van Hortense de Beauharnais, koningin van Holland. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Koop nu je tickets!

Wie was Hortense de Beauharnais? Lees meer >>

Hortense de Beauharnais bids you welcome

Hortense de Beauharnais, queen of Holland, welcomes you to the dinner and ball that will be held on the 8th of November 2014 in the Hodshon House in Haarlem.

November 8th 1806, it is just a few months ago that Hortense de Beauharnais, the new Queen of Holland, set foot on Dutch soil. De gentle and kind Hortense is determined to get to know the people of her new homeland and organises a grand court ball. Emperor Napoleon’s charming stepdaughter knows how to entertain her guests. She is a virtuoso dancer, a gifted artist and talented composer with an excellent voice. Her ball promises to be the acme of art and fashion. The Dutch elite are looking forward to meet their new queen. They hope to catch a glimpse of the splendour that the French court is accustomed to. But not everybody is pleased with the French rule. Will Hortense be able to win the hearts of the people of the Low Countries with her charm and modesty?

Ticket sales for our dinner and ball have already started. You can buy your tickets in our webshop.

Who was Hortense de Beauharnais? Read more >>