dance-workshopBenieuwd naar de dansen die tijdens het Historisch Bal op zaterdag 8 november gedanst zullen worden? Onze dansdocente Diana Campbell Jewitt heeft een mooie lijst gemaakt met afwisselende dansen, met daarin een aantal longways, cotillions en quadrilles.
Voor zover we ze konden vinden hebben we de beschrijving toegevoegd, en/of een filmpje. Let op: de dansen zoals ze op de filmpjes worden gedanst kunnen enigszins afwijken van Diana’s versie. Het is mogelijk dat op 8 november niet alle dansen aan bod zullen komen.
Alvast veel voorpret gewenst!

Our dance instructor Diana Campbell Jewitt has shared with us which dances we will learn and dance on the night of Historic Ball on November 8th. The dances range from a couple of longways to cotillions and some quadrilles.
Some of the dances might not be very familiar, but we have no doubt that Diana will be able to teach them well so that everybody can join in. We have found instructions and videos of a couple of dances, but be aware that some versions may differ from Diana’s. There might be a possibility that there will not be enough time to dance all the dances on the evening of the ball.
Have fun practicing at home!

1. Comical Fellow | Longways duple minor | 48 bar Jig | Instructions

2. Chant Russe | 3 cple set | 32 bar Jig

3. Les Graces Duval’s Lancers | Square | Own Quadrille music | Instructions

4. Fig 5 Les Lanciers Duval’s Lancers | Square | Own quadrille music | instructions

5. Bohemian Waltz | 3 cpl set | 32 bar waltz

6. Savage Dance | Longways duple minor | 32 bar 2/4 time

7. Petronella | Longways | 32 bar Jig 2/4 time

8. College Hornpipe | 3 cpl set | 32 bar 4/4time | Instructions

9. Love and Friendship | Cotillion | slow 2/4 time

10. Juliana | 3 cple | 48 bar 6/8 time

11. Lady Nelson (Norwegian version) | Cotillon | 16 bar changes/48 bar figure

12. Dutch Skipper | Longways duple minor | 32 bar Jig | Instructions

13. Marlbrouk | Cotillon | 8 bar changes/24 bar figures

14. Haste to the Wedding | 3 cple | Wilson 1809 | 32 bar jig