Buitenverblijf bij Schagerbrug

Buitenverblijf bij Schagerbrug

Stichting Revérence nodigt je uit voor een speciale dag! Op zaterdag 21 januari geeft ing. Jan Holwerda ‘s ochtends een boeiende en vermakelijke lezing over de reizen die Jacomina Scheltema in 1799 door ons land maakte. ‘s middags is er een workshop waarin je je eigen regency/empire tiara maakt. Je kunt voor beide activiteiten nu je kaartjes bestellen!

Beide activiteiten worden gehouden in ontmoetingscentrum De Twee Marken, Trompplein 5, 3951 CR Maarn. Wil je naar allebei? Tussen de activiteiten is een lunchpauze van ca. 1 uur. Er zijn broodjes, koffie, thee e.d. te koop op locatie.

 

Op reis door Nederland in 1799

de-rode-klif-te-friesland

De rode klif te Friesland

Ing. Jan Holwerda neemt ons mee op reis in 1799! Jan Holwerda heeft een uniek dagboek gevonden van een jongedame, Jacomina Scheltema ‘gebooren van Nijmegen’, die met haar man een zesweekse rondreis door Nederland maakte.
Jan vertelt op boeiende wijze, aan de hand van landkaarten, prenten en leuke anekdotes over deze reis. Bijzonder zijn de wandeltochten rond kastelen en buitenplaatsen die Jacomina in haar dagboek heeft beschreven en die je nu nog steeds kan bewandelen.

Wanneer: zaterdag 21 januari 2017, 10.30-12.00 uur (inloop vanaf 10.00 uur)
Kosten lezing: € 15
Koop nu je kaartje!

In de moshut op Beekhuizen bij Velp

In de moshut op Beekhuizen bij Velp

Over Jan Holwerda
Ing. Jan Holwerda (1960) is de man achter Groen Verleden. Hij studeerde aan de Hogere Bosbouw en Cultuurtechnische School te Velp (wat nu Van Hall Larenstein heet). Zijn groene opleiding en interesse voor geschiedenis leidde in de loop der jaren tot verdieping in de geschiedenis van de Nederlandse tuin- en landschapsarchitectuur en tot allerlei publicaties op dit terrein.
Hij deed historisch onderzoek naar enkelvoudige tuinhistorische objecten (denk bijvoorbeeld aan een vervallen moestuin of een theekoepel of prieel) tot (terrein)delen van of complete buitenplaatsen, landgoederen en historische tuinen en parken.

De tiara workshop

tiaras2_filterDe tiara of diadeem was in de regencyperiode een geliefd accessoire tijdens bals en feestelijke gelegenheden. Inspiratie haalde men uit de mode van de oudheid, toen veel gebruik werd gemaakt van cameeën en edelstenen in sieraden. Keizerin Josephine was mede verantwoordelijk voor deze trend, zij wordt vaak afgebeeld met de meest prachtige en kostbare kronen of tiara’s.

Tijdens de workshop begeleiden wij je bij het maken van een mooie tiara die jouw bal-outfit helemaal afmaakt. Met moderne materialen maak je een authentiek ogend haarsieraad. De tiara bestaat uit een metalen sierstrip en 2 rijen glaskralen met de look van edelstenen of parels (zie foto’s). Aan de tiara wordt een ‘kammetje’ bevestigd zodat je deze in je haar kunt steken.

tiara2Bekijk alvast ons pinterest board voor inspiratie.

Wanneer: zaterdag 21 januari 2017, 13.00-16.00 uur
Kosten workshop: € 25
Koop nu je kaartje!

Bij de kosten zijn alle materialen inbegrepen.
We vragen je om bij de bestelling aan te geven welke kleur metaal (goud/zilverkleur) en welke kleur kralen je zou willen gebruiken. We zullen ons best doen om hier rekening mee te houden. Natuurlijk mag je ook zelf iets meenemen als je graag wilt.