Het programma van ons Pinksterweekend is bekend! Omdat we bij het plannen rekening hebben gehouden met eventuele coronamaatregelen, kunnen we nu iets meer gasten ontvangen dan gepland. Er zijn dus nog kaarten beschikbaar. Interesse? Mail dan snel naar info@stichtingreverence.nl.

Het programma
Zondag 5 juni

12.45 – 13.15   Ontvangst op kasteel Sterkenburg. Graag op tijd aanwezig zijn i.v.m. met de parkeerwacht die je verwijst naar een parkeerplaats langs de weg. Een routebeschrijving is te vinden op de contactpagina van het kasteel: https://www.kasteelsterkenburg.nl/contact/ 

13.15 Lunch met diverse belegde broodjes en koffie of thee.

We hopen natuurlijk op mooi weer zodat we buiten kunnen lunchen. Heb je zelf een picknickmand en een kleed of krukje, dan mag je deze mee nemen (eventueel een flesje water). Als het weer tegenvalt gebruiken we de lunch binnen in de grote zaal van het kasteel.

vanaf ong. 14.00  Activiteiten

  • Spelletje croquet 
  • Zaklooprace. De winnaar ontvangt een leuke prijs!
  • Romantisch boottochtje op de slotgracht
  • Wandeling over het prachtige groene landgoed van het kasteel
  • Historische dansworkshop. Sommige gasten zijn al bekend met de country dances/longways, maar er zijn ook een aantal nieuwe gasten onder ons. We gaan een paar eenvoudige dansen oefenen in de buitenlucht (helaas kunnen we niet in de zaal of salons van het kasteel dansen)
  • Neem gerust zelf je teken- en schilderspullen of borduurwerkje mee!

Voor alle activiteiten geldt dat we afhankelijk zijn van de weersomstandigheden en daar het programma op zullen aanpassen. Denk aan geschikte kleding: dagkledij in regency stijl, schoenen die geschikt zijn voor buitenterrein en voor de dames een parasolletje bij zonnig weer, waaier, etc.

16.30 Rustpauze en omkleden voor het diner (omkleden kan in het kasteel, wij zullen een geschikte plek hiervoor beschikbaar stellen).

17.45 Ontvangst met een drankje in de salon (aangeboden door St. Revérence).

18.30 Diner in de grote zaal van het kasteel. We vragen de gasten zich te kleden in regency avondkledij. Er wordt een culinair hoogstaand viergangenmenu geserveerd inclusief wijnarrangement (of sap/fris). Met dieetwensen wordt rekening gehouden; geef deze vóór 26 mei aan ons door via info@stichtingreverence.nl.

Na het diner zijn er spelletjes in de gele en rode salon.

Vind je het leuk om tijdens deze avond kort iets voor te dragen, tussen een gang of na het diner? Het mag van alles zijn; een gedicht, lied of spannend verhaal. Zo maken we er met z’n allen een sfeervol en gezellige ‘regency houseparty’ van! Geef dit dan van tevoren aan ons door via info@stichtingreverence.nl.

23.30  Einde van de avond. 

******

Maandag 6 juni

Bezoek aan de Pyramide van Austerlitz. Historische kleding is deze dag niet verplicht.

10.15 Ontvangst bij het bezoekerscentrum

10.30 Lezing, wandeling en bezoek aan de Pyramide van Austerlitz

12.00 Einde

Zie deze website voor de routebeschrijving: https://www.monumentdepyramidevanausterlitz.nl/contact/ 

 ******

De kosten voor deelname aan het weekend (€145 p.p.) zijn inclusief:

  • Lunch met koffie/thee
  • Activiteiten
  • Uitstekend viergangendiner met wijnarrangement (3 glazen) of sap/fris
  • Lezing, wandeling, rondleiding Pyramide van Austerlitz  (duur 1½ uur)

Drankjes tussendoor (of drankjes anders dan koffie/thee bij de lunch) zijn op eigen kosten, hiervoor kun je ter plekke bij ons consumptiebonnen kopen (graag afrekenen met pin).

*****

We hebben er ontzettend veel zin in en kijken er naar uit jullie op het kasteel te verwelkomen!

Heb je nog vragen of wil je je nog aanmelden? Neem dan contact met ons op via info@stichtingreverence.nl.