De stichting

Stichting Revérence is een non-profit organisatie die sinds 1 maart 2011 historische activiteiten organiseert. Het stichtingsbestuur wordt gevormd door de volgende mensen:

Corina van der Linden, voorzitter
Irma Coeymans, activiteiten/nieuws
Karin Quint,
webmaster
Odette Snel,
penningmeester
Frouckje van Hijum,
pers/marketing
Susan Broers

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op!

Totstandkoming van Stichting Revérence

De bestuursleden van Stichting Revérence hebben elkaar leren kennen via de Nederlandstalige website over de bekende Engelse schrijfster Jane Austen.

Nadat het merendeel samen het Jane Austen Festival in Bath had bezocht, konden de kriebels om zelf iets vergelijkbaars in Nederland te organiseren niet meer worden genegeerd.

De liefde voor onder andere de manier van leven, muziek en kostuums die zo typerend zijn voor specifieke periodes uit de geschiedenis wordt door ons allemaal gedeeld en daaruit is de stichting dan ook ontstaan.

Het doel van de activiteiten die de stichting op jaarlijkse basis wil organiseren, is het tot leven brengen van het verleden en dit voor iedereen toegankelijk maken.

Wie is wie?

Corina van der Linden is de voorzitter van Stichting Revérence. Mode en geschiedenis hadden al op zeer jonge leeftijd haar interesse. Nu combineert zij deze interesse met haar dagelijkse werk; zij is costumière en gespecialiseerd in het maken van historische replica kostuums. Als eigenaar van Crien-oline werkt Corina onder meer voor diverse musea in Nederland.

 

Irma Coeymans is algemeen bestuurslid bij Stichting Revérence en werkt in het dagelijks leven onder andere als freelance vertaler. Zij heeft Engels en Geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Als hobby’s heeft zij paardrijden, kunstschaatsen, schilderen en Regency England. In dat laatste kan zij haar voorliefde voor beide studieonderwerpen volledig kwijt.

 

Karin Quint, webmaster van Stichting Revérence, is freelance journalist en fotograaf. In haar vrije tijd runt ze de website JaneAusten.nl. Met Stichting Revérence kan ze zich niet alleen virtueel, maar ook ‘in het echt’ uitleven in haar fascinatie voor de 19e eeuw.

 

 

Odette Snel is de penningmeester van Stichting Revérence. Zij woont in Amsterdam met haar kat Niels. Haar passies zijn Engelse literatuur (met name 19e eeuws), kostuumdrama´s en historische dansen.

 
 

 

Susan Broers is algemeen bestuurslid bij de stichting. Ze heeft pas haar studie Oudheidkunde aan de VU afgerond en werkt momenteel bij een boek- en tijdschriftenhandel. Haar grote passie is geschiedenis en deze tot leven laten komen door middel van historische danslessen, evenementen en het maken van kostuums.