Historisch Diner en Bal 2014

bal-2014
8 november 1806; het is pas een paar maanden geleden dat Hortense de Beauharnais als koningin van Holland voor het eerst voet op Nederlandse bodem zette. De zachtaardige Française is echter vastbesloten de onderdanen in haar nieuwe thuisland beter te leren kennen en organiseert een grandioos hofbal. De charmante stiefdochter van keizer Napoleon is als geen ander in staat om haar gasten te vermaken. Ze is een virtuoos danseres, talentvol tekenares en begenadigd componist met een gouden stem. Haar bal belooft het toppunt te worden van mode, kunst en cultuur.

De Hollandse elite verheugt zich om kennis te maken met de nieuwe koningin. Zij hopen een glimp op te vangen van de pracht en praal die aan het hof van de keizer gewoon is. Maar de Franse overheersing wordt niet door iedereen gewaardeerd. Zal Hortense met haar charme en bescheidenheid de harten van de inwoners van dit koude kikkerland voor zich weten te winnen?

Dames, haal uw mooiste baljurk uit de kast. Heren, zet uw cravatten in het stijfsel. Het is tijd om te dansen! Op 8 november 2014 organiseert Stichting Revérence in samenwerking met Beleef het Verleden een empire bal met diner. Op deze dag zal het Hodson Huis in Haarlem het decor zijn van een vorstelijk bal met keizerlijke klasse; een majestueuze dansavond met een vleugje Hollandse bescheidenheid en een snufje Franse grandeur.

We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan het diner voorafgaand aan het bal. In de prachtige stijlkamers van het neoclassicistische Hodshon huis verzorgt Beleef het Verleden een diner in de stijl van tweehonderd jaar geleden. Zoals gebruikelijk in deze tijd dineert u met ‘service à la française’ waarbij een grote keus aan gerechten tegelijk op tafel wordt geserveerd. Uiteraard wordt hierbij wijn geschonken en zal het dessert begeleid worden door port. Bedienden zullen zich geheel volgens de etiquette van de tijd onmisbaar maken, maar zo onzichtbaar mogelijk zijn. Beleef deze avond in de sfeer van weleer!

Zaterdag 8 november 2014

Historisch diner en bal

Locatie: Hodshon Huis, Spaarne 17, Haarlem

Start diner: 17.30 uur

Start bal: 19.30 uur

Kosten: € 64,50 (alleen bal) / € 129 (diner + bal)

Dresscode: empire / regency

Wil jij bij het selecte gezelschap horen dat bij dit koninklijke feest aanwezig mag zijn? Koop dan nu je ticket in onze webshop. En ben je nieuwsgierig geworden welk koninklijk bezoek je op het bal kan verwachten? Houd dan onze website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.