Scheveningen
Scheveningen is een van de acht districten in Den Haag. Er wordt al vermelding gemaakt van Scheveningen in de 13e eeuw. In 1663 speelde Scheveningen een belangrijke rol bij de slag tussen de vloot van het Engelse Gemenebest en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlandsen tijdens de Eerste Engels-Nederlandse Oorlog.
Voor eeuwen was Scheveningen met name een vissersdorp, maar in de 19e eeuw wordt Scheveningen populair vanwege de kust en wordt Scheveningen een belangrijk toeristisch oord. In 1886 wordt het vermaarde Kurhaus hotel in geopend. Scheveningen heeft altijd veel schilders getrokken. De meest bekende schilder is wel Hendrik Willem Mesdag, wiens Panorama van Scheveningen wel 14 meter hoog en 120 meter wijd is.

Den Haag
Den Haag is zoals wel bekend de regeringsstad van Nederland. Het is de derde stad in Nederland en tevens grootste badplaats. De stad is vermaard om zijn vele parken en interessante museums, zoals het Mauritshuis , Panorama Mesdag, het Escher museum en het Gemeentemuseum. Ook Madurodam is een bezoek waard.