The Hunting Party: het programma

Koop nu je tickets

10.15 – 12.30 uur Koetsentocht & bezoek watermolen van Hackfort (€ 16,50)

“Voor degene die niet per paard mee wilden rijden in de jacht, was er altijd de mogelijkheid de jachtstoet per koets te volgen.”

Vanaf Kasteel Vorden vertrekt een overdekte paardentram voor een tocht door de prachtige omgeving van Vorden. Er wordt tussenstop gemaakt op landgoed Hackfort om een bezoek te brengen aan de historische watermolen. Deze korenmolen, nu in bezit van Natuurmonumenten, stamt uit 1700 en maalt nog steeds. De tocht eindigt bij Hotel Bakker (op 5 minuten loopafstand van kasteel Vorden).

12.30-13.30 uur Lunch in de Jachtzaal (€ 11,50)

“Op de afgesproken tijd arriveerden de jachtstoet en de volgkoets op de ontmoetingsplaats, waar een gezamenlijke lunch genoten werd.”

In de originele Jachtzaal van Hotel Bakker wordt een lunch geserveerd. Dit 12-uurtje bestaat uit een kopje soep, sandwich met ham, kaas en een kroket, bolletje huzarensalade en een glas melk of karnemelk naar keuze.

14.00-16.00 uur De drijfjacht (kleiduivenschieten) (€ 20)

“Terwijl de drijvers het wild opjoegen, stonden de jagers met hun geladen geweren te wachten tot ze het eerste schot konden lossen.”

De jachtopziener wacht op het landgoed Vorden de gasten op voor de drijfjacht. In de velden met uitzicht op het kasteel worden de kleiduiven de lucht ingejaagd. Wie van de jagers schiet met zijn laser-jachtgeweer de meeste kleiduiven uit de lucht?
Bij het laser-kleiduivenschieten wordt met authentieke jachtgeweren die zijn omgebouwd tot veilige laserguns op plastic kleiduiven geschoten. Het laser-kleiduivenschieten is daarom volkomen veilig en geschikt voor iedereen! Dus ook de gasten zonder schietervaring kunnen een schot wagen.

18.30-23.30 uur Het diner & soiree (€ 72,50)

“De huispartijtjes en jachtbals brachten het nodige vertier tijdens de donkere avonden op het platteland.”
’s Avonds worden de gasten welkom geheten op Kasteel Vorden voor de soiree. Het kasteel is met zijn huiselijke sfeer en gezellige kamers de perfecte locatie voor een intiem feestje. Aan het begin van de avond krijgt het gezelschap van vrienden en kennissen een overheerlijk driegangendiner geserveerd. Zodra het personeel de tafels heeft afgeruimd, is er alle mogelijkheid om naar hartenlust te dansen in de Grote Zaal, spelletjes te spelen in de Rode Kamer of gezellig met vrienden te praten en te lachen bij de openhaard.

Drank (frisdrank, wijn en bier) is in de prijs inbegrepen en dus de gehele avond vrij verkrijgbaar. De muzikale begeleiding zal worden uitgevoerd met moderne middelen: een muziekdoos uit de 21e eeuw. Deze avond zal geen vaste dansinstructeur aanwezig zijn. Daarom roept Stichting Revérence de aanwezigen op om tijdens de soiree hun favoriete dans om te roepen. Nog nooit een dansinstructie gegeven, wees niet bang! In de losse, ontspannen sfeer die tijdens een soiree met goede vrienden en kennissen ontstaat, mag er een foutje worden gemaakt en is lachen verplicht. Dus lijkt jou het leuk om een dansje om te roepen, meld je dan aan als vrijwilliger.
Let wel, de kaarten voor deze intieme soiree zijn beperkt. Wees er dus snel bij!

Koop nu je tickets